Interjú

Szellemi unió Erdéllyel

E-mail Nyomtatás
Idén márciusban ünnepli 20. születésnapját az Erdély Művészetéért Alapítvány. Az alapítvány 1991-ben nyitotta meg Budapesten a Vármegye Galériát, megteremtve ezzel az erdélyi művészek tematikus kiállítóhelyét a Belvárosban.
Bővebben...
 

Gyurcsány ma a gazdák, holnap az egész társadalom ellen

E-mail Nyomtatás

Jakab Istvánt, a Magyar Gazdakörök Országos Szövetségének (MAGOSZ) elnökét kérdeztük

Bővebben...
 

"A rendteremtés időszaka következik"

E-mail Nyomtatás
Kovács László orvosigazgató  van a vonalban Hódmezővásárhelyről.
Bővebben...
 

„Betámasztott pitiáner rablók kezébe került az ország”

E-mail Nyomtatás
Beszélgetés Dr. Cser Ágnessel az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) elnökével
Bővebben...
 

A felvidéki magyarság felemelkedéséért

E-mail Nyomtatás
A felvidéki magyar katolikus hívek szolgálatában tevékenykedő Pázmaneum Polgári Társulás december 29-én a felsőtúri római katolikus plébánián tartotta évértékelő elnökségi ülését - írta a Magyar Kurír. A 2007-es év jelentős eseményei közül megemlítették a keresztény felnőttképzést biztosító Regnum Marianum Akadémia beindítását, amely a közeljövőben várhatóan más régióban is megkezdi működését. Elhangzott, hogy a Társulás aktívan bekapcsolódott az Esterházy-év, a Szent Erzsébet-év és a Szent Imre-év eseményeibe, és ezek kapcsán számos kiadványt is megjelentetett.
Bővebben...
 

"Nem túl kockázatos dolog ma korruptnak lenni Magyarországon"

E-mail Nyomtatás
Alexa Noémi, a Transparency International ügyvezető igazgatója. Szervezetük fontos tevékenységének tekinthető a korrupció feltárása, bemutatás és korrupcióellenes programok megalkotása. Főként a jogrendszerre, a jogalkotásra, a politikai rendszerre, a közintézményekre, a gazdasági szereplőkre és a médiumokra koncentrálnak, szem előtt tartva azt a tényt, hogy gazdasági, politikai, közigazgatási és joggyakorlati aspektusai mellett a korrupció egyben szociológiai és szociálpszichológiai jelenség is.
Alexa Noémi az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium nemzetközi főosztályának vezető-helyetteseként szerzett közigazgatási tapasztalatot. Szakterülete az uniós források elosztása és felhasználása, különös tekintettel a regionális különbségekre. Széles körű tapasztalattal rendelkezik - nemzetközi kapcsolatok terén, valamint uniós és nemzetközi - programok tervezésében, lebonyolításában. Az ELTE spanyol-kulturális antropológia szakán diplomázott, majd a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi kapcsolatok szakán szerzett doktori fokozatot.
Bővebben...
 

Eszünkben sincs együttműködni

E-mail Nyomtatás

Beszélgetés Éger Isvánnal a Magyar Orvosi Kamara elnökével

Bővebben...
 

Visszacsináljuk

E-mail Nyomtatás
Dr. Mikola Istvánt (országgyűlési képviselő, az egészségügyi bizottság alelnöke, a Magyar Tudományos Akadémia elnökének főtanácsadója, a Magyar Egészségügyi Társaság elnöke, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Egészségügyi Egyeztető Fórumának elnöke) az Orbán-kormány egészségügyi miniszterét kérdeztük a parlament által elfogadott egészségbiztosítási törvényről.
Bővebben...
 

Gratulálunk!

E-mail Nyomtatás
Interjú Tőkés Lászlóval, a Királyhágó-melléki reformátusok püspökével
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség