Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 25, csütörtök, Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.

Interjú

Élelmiszert pazarolunk

E-mail Nyomtatás

Figyelmetlenség miatt kerülnek az élelmek a szemetesbe

Szeretnénk, ha mindenki végigszámolná, hogy hány forintot dob ki évente feleslegesen. Azt javasoljuk, hogy kövessük a „mennyiség helyett minőséget” elvet, vagyis a tudatosan megspórolt összeget költsük inkább jobb minőségű, lehetőleg magyar termékekre, ezáltal kézzelfoghatóan javul az életminőségünk, valamint a környezetünkért is tettünk valamit – közölte lapunkkal Dr. Kasza Gyula, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Maradék nélkül programjának vezetője.

Bővebben...
 

Az őshonos gének megőrzéséért

E-mail Nyomtatás

A fiatalok számára vonzóvá tesszük az agráriumot

Az élelmezési és mezőgazdasági célú genetikai erőforrások védelme az egész világon, így hazánkban is kiemelt állami feladat, amelyet konkrét kötelezettségeket tartalmazó nemzetközi egyezmények is rögzítenek – emelte ki a Földművelésügyi Minisztérium miniszterhelyettese. Dr. Nagy István hozzátette: a készülő génmegőrzési stratégia keretében kiemelt szerepet kapnak az állami tulajdonú erdészetek, nemzeti parkok, és ménesek, ami vélhetően tovább emeli az itt tenyésztett állományok létszámát.

Bővebben...
 

A szocialisták bohócot csináltak magukból

E-mail Nyomtatás

A pénzért és a hatalomért az ellenzék mindenre képes

Kósa Lajos: „Az MSZP önállósága megszűnt, gyámság alá került, szolgai módon hajtja végre Botka utasításait. A Jobbikon nem is csodálkozom, hiszen Simicska megvette őket kilóra, nekik nem érdekük a pártfinanszírozás átláthatósága.” A Fidesz országgyűlési frakcióvezetőjét arról is kérdeztük, hogy melyik szervezet határozza meg, hogy mennyi időre, milyen plakátok kerülhetnek ki köz-, illetve magánterületekre.

Bővebben...
 

Szakképzésből a felsőoktatásba

E-mail Nyomtatás

Mi változtatni szeretnénk, míg a velünk szemben állók azt akarják, maradjon minden úgy, mint régen

Egyik célunk: a jó autószerelőkből legyenek autóipari mérnökök. Ez nem álom, nem teljesíthetetlen kívánság. Van rá példa, nem egy autóipari világcég közép-, illetve felső vezető rétege a szakmai ranglétrát végigjárt szakmunkás tanulókból is verbuválódik. Dr. Parragh Lászlóval, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökével beszélgetünk az évek óta tartó vitáról, és a választások előtt menetrendszerűen magasra csapó támadásokról.

Bővebben...
 

Páratlan természeti kincsekkel büszkélkedhetünk

E-mail Nyomtatás

Tíz nemzeti parkunk megőrzése közös felelősségünk

2020-ig 60 milliárd forintot fordíthatnak természetvédelmi célokra nemzetipark-igazgatóságaink, így kezelésükben az összesen csaknem 300 ezer hektár védett állami területnek közel kétharmada kerül ismét természetközeli állapotba a két uniós ciklus idején – emelte ki Dr. Rácz András, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért felelős helyettes államtitkára.

Bővebben...
 

Végső nyughelyén Pócspetri mártírja

E-mail Nyomtatás

Az egész települést megbélyegezték, rendőrgyilkosnak nevezték

Július 8-án Királyfalvi Miklós ünnepélyes temetési szertartását tartották a község temetőjében. A segédjegyző hamvait korábbi nyughelyéről, Rákoskeresztúrról kihantolták, Pócspetribe szállították és örök nyugalomra helyezték. „Nagyapám a gyümölcsösben mert csak beszélni arról, hogy a halálos baleset után háromszáz rendőr szállta meg a falut, hermetikusan elzárták a külvilágtól, és mindenkit végigvertek. Fél lábon, tarkóra tett kézzel kellett állni a júniusi tűző napon, aki letette a lábát, jól elverték, s kezdhette elölről” – idézte fel a 69 évvel ezelőtti eseményeket Tamás György, Pócspetri polgármestere.

Bővebben...
 

Ne dobjuk ki kultúrkincseinket!

E-mail Nyomtatás

Nemzetközi elismerésben részesült a békési Belencéres Néptáncegyüttes

A néptánccsoport a napokban részt vett Bulgária egyik legszebb történelmi városában, Sozopolban megrendezett „MÚZSÁK” 12. Nemzetközi Ifjúsági Összművészeti Fesztiválon. A békési delegáció letette a védjegyét azzal, hogy az összes szekciót lepipálva elhozta az esemény fődíját. Mahovics Tamás a Belencéres Néptáncegyüttes művészeti vezetője: a néptánc nem arról szól, hogy ugrálunk, és közben rikoltunk valamit, hanem nagyon komoly kulturális gyökerekkel rendelkezik.

Bővebben...
 

Népszínház magas művészeti fokon

E-mail Nyomtatás

Több öröm volt, mint nehézség

Balázs Péter, a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója: „bérleteseinkkel, több mint 13 ezer emberrel folyamatos kapcsolatot ápolunk. Így személyesen értesülök arról, mi tetszik nekik, mit hiányolnak, mit szeretnének. A műsortervet pedig úgy kell kialakítani, hogy minden műfaj megjelenjen a színházunkban.”

Bővebben...
 

A szín varázslata

E-mail Nyomtatás

Mindenki egyénisége szerint ábrázolja a csodát

Soha nem érdekelt a divat, csak az, amit éreztem. Bosszant, amikor ilyeneket hallok: divat, modern, korszerű. Többen lenézik a hagyományt. Akkor vessük el az összes nagy művészt? Néha egy korszerűnek mondott alkotáson néhány vonal van, és egy műítész magyarázza, mit gondoljon a néző. Ez a művészet módszeres fölszámolása…

Bővebben...
 

85 éves a horvátországi magyarság legrégebbi kulturális egyesülete

E-mail Nyomtatás

Legfőbb feladata a magyar kultúra és a hagyományok ápolása

Június 2. és 4. között ünnepelte megalakulásának 85. évfordulóját a zágrábi Ady Endre Magyar Kultúrkör. Dr. Ranogajec-Komor Mária, az Ady-kör elnök asszonya: A tagok aktivitásának és a kör iránti szeretetének köszönhető, hogy az Ady-kör a zágrábi és a Zágrábba látogató magyarok központi helye lett, ahol a jó összhang, a baráti légkör, egymás segítése, a feladatok önkéntes vállalása, a nyitottság jellemző.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség