Interjú



Hová folynak a parkolásból beszedett milliárdok?

E-mail Nyomtatás PDF

Centrum Parkoló Kft. az I., II., VI., VII., VIII., XI., XII., XIII. kerület tulajdonában levő utakon szed parkolási díjat. Tavaly a Centrum több mint 450 ezer fizetési felszólításban összesen 5 milliárd forintnyi bírság kifizetését követelte az autósoktól. A sikertelen felszólítással járó ügyeket eladják a követeléskezelőnek. Az Intrum Justitita Zrt. tavaly és tavalyelőtt 5 milliárd forint értékben, mintegy 150 ezer rendszámhoz tartozó 1 millió darab bírságot vásárolt a parkolási társaságtól.
Bővebben...
 

A cél: a nemzetiségek nyelvén folytatott oktatás elsorvasztása

E-mail Nyomtatás PDF

Az ukrán oktatási miniszter 2008. május 26-i 461. számú, az ukrán nyelv oktatásának javításáról szóló rendelete a nemzetiségi iskolák oktatási nyelvének az államnyelvre történő lecserélését készíti elő - állítják a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) és a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség (KMPSZ) illetékesei - írja a Kárpátalja c. internetes újság. A diszkriminatív rendeletről Kovács Miklós, a KMKSZ elnöke nyilatkozott.
Bővebben...
 

Elhallgattatni

E-mail Nyomtatás PDF

A botrányosan megzavart sajtótájékoztató
A rendőrség által botrányosan megzavart sajtótájékoztatóról, Benedek Fülöp újabb zsebszerződésgyanús ügyletéről, Dobrev Klára furcsa földvásárlásáról dr. Budai Gyulát, a MAGOSZ szövetségi igazgatóját kérdeztük.
Bővebben...
 

Gyurcsány hiteltelen

E-mail Nyomtatás PDF
"
Nehogy már a malter vágja falhoz a kőművest"


Halálos fenyegetést kapott Komáromi István pécsi MSZP-s, aki aláírásgyűjtésbe kezdett a párton belül Gyurcsány Ferenc leváltásáért. Komáromi István a szocialista párt alapító tagja, és a párton belül egy alapszervezet titkáraként dolgozik. Ez a pozíció a párthierarchián belül egyáltalán nem mondható magasnak, arra azonban elegendő lehet, hogy megrendítse az MSZP bebetonozott vezetőségét.
Módosítás: ( 2008. június 16. hétfő, 05:36 ) Bővebben...
 

Középkori mentalitás Moldvában

E-mail Nyomtatás PDF

"2008. május 8-a óta a klézsei plébános, Pascariu Augustin és segédje, Hodea Cristian szakadatlanul dolgozik azon, hogy megszüntesse az iskolai magyar csoportokat. A bérmálkozásra készülő gyerekeknek rendszeresen elmondják a felkészítők során, hogy aki magyarórákra jár, az nem vehet részt a bérmálkozáson. Miután ez a szóbeli fenyegetés kevésnek bizonyult, az említett egyházi személyek az iskolai vallásórákon is folytatták ťfelvilágosító kampányukatŤ, amelynek keretében fenyegetésekkel és képtelen hazugságokkal próbálták rávenni a gyerekeket, hogy írásban kérjék az iskola vezetőségétől, a továbbiakban ne tekintsék őket a magyar anyanyelvi órákat látogató diákoknak." - olvasható a Moldvai Csángómagyarok Szövetsége (MCSMSZ) elnökségének közleményében. A csángók oktatásáról, annak finanszírozásáról, a magyar nyelvű foglalkozásokról Hegyeli Attila, az MCSMSZ oktatási felelőse nyilatkozott.
Módosítás: ( 2008. június 15. vasárnap, 06:37 ) Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség