Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 26, péntek, Ervin napja van. Holnap Zita napja lesz.

Interjú



A liberális oktatáspolitika csődje

E-mail Nyomtatás PDF

A pedagógusok bérének rendezését, illetve a szakma presztízsének visszaállítását várják a tanárok a kormánytól, erről Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke beszélt lapunknak.
Elnök úr, önök szerint a kormány morálisan leértékeli a pedagógusszakmát. Mire alapozzák ezt a kijelentésüket?
- Nemcsak leértékeli, hanem szakmailag meg is kérdőjelezi. Ezt két dolog miatt gondoljuk.
Bővebben...
 

A katolikus egyház az élet pártján áll

E-mail Nyomtatás PDF

Az Európa Tanács április 16-án előterjesztett jelentéstervezete felszólítja a tagországokat: biztosítsák, hogy minden nő korlátozás nélkül élhessen az "abortuszhoz való jogával". A Tanácskozó Gyűlés 102:69 arányban megszavazta a tervezetet. A Magyar Katolikus Püspöki Kar (MKPK) családreferens püspöke előzőleg levelet intézett az Európa Tanács (ET) magyar parlamenti képviselőihez, melyben - többek közt - ez olvasható:
Módosítás: ( 2008. június 15. vasárnap, 06:23 ) Bővebben...
 

Miért fél Demszky a közpénzek használatának felülvizsgálatától?

E-mail Nyomtatás PDF

Tarlós Istvánt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetőjét a BKV legújabb botrányáról és a közpénzek felhasználásának ellenőrzéséről kérdeztük.

- Május 29-én este írta alá a főpolgármester a BKV új paraméterkönyvét. Így az új menetrend a tervezett két ütemben, augusztus 21-től, illetve szeptember 6-tól életbe léphet. Mire számíthatnak a tömegközlekedéssel utazók?
- Ahhoz képest érdekes eredmény született, hogy ez már a sokadik változat. A hírek szerint éppen az új paraméterkönyv változat miatt  rúgták ki - nem kizárhatóan bosszúból - a menedzsmentből Somody Lászlót, a BKV vezérigazgató-helyettesét, aki összeállította a tervezetet.
Bővebben...
 

Monok, Ivád, Szerencs

E-mail Nyomtatás PDF

Több fenyegető telefont is kapott a monoki polgármester azután, hogy a település képviselő-testülete megszavazta: csak az kaphat szociális segélyt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei községben, aki hajlandó havonta legalább 10 nap közmunkát vállalni. A telefonhívások közül kettő volt olyan, amelyben veréssel vagy gyilkossággal fenyegették meg Szepessy Zsolt polgármestert.
Bővebben...
 

40 éve Esztergom kultúrájának szolgálatában

E-mail Nyomtatás PDF

"40 éves az Esztergomi Városi Szimfonikus Zenekar. Az esztergomi szimfonikusok és a velük együttműködő Balassa Bálint Vegyeskar a város érzékeny műkedvelői után Budapestet is meghódították: az együttes a fővárosi Szent István-bazilikában is telt ház előtt adott koncertet. A Mozart Requiem című művét előadó, Reményi Károly dirigens által irányított esztergomi zenészek sikerét jelzi, hogy a közel hétszáz főt befogadó budapesti templomban 6 és 10 ezer forintos jegyárak mellett telt ház előtt csendült fel az osztrák mester műve" - írta az esztergomi Hídlap. Az elmúlt négy évtizedről és a születésnapi koncertsorozatról Reményi Károly karnaggyal beszélgettünk.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség