Hírek

MEGJELENT A HAVI MAGYAR FÓRUM MÁRCIUSI SZÁMA!

E-mail Nyomtatás

A tartalomból:

Kétszáz éve született Arany János

Németh László: Arany János

Aki Arany költészetét élete adataival, levelezésével hasonlítgatja, megdöbben. Az a benyomása, hogy elvarázsolt embert lát; aki, ha enyhül fölötte a varázslat, egy Lopede Vega termékenységével dolgozik, aztán mintegy pálcaütésre elernyed s visszaroskad a tehetetlen elégedetlenségbe. Nincs lehetetlen az akarata számára, csak az akarata bénul el hónapokra, évekre, évtizedekre. Ha felbuzdul, minden a rendelkezésére áll, nincs olyan vállalkozás, melyben készletei kimerülnének; csak épp a felbuzdulás képessége akadozik. „Nem dolgozom, csak ha valami hajt. / Egyébkor lusta mélabú temet, / Mely elefántnak néz szunyognyi bajt.”

Arany János-Kosztolányi Dezső évfordulós visszaemlékezése

Micsoda varázsló. Ott, ahol a rímek egy évszázaddal azelőtt még többnyire úgy kongtak, mint a süket kolompok, s az ütemek úgy döcögtek, mint a dágványban vánszorgó szekerek, a szavak egyszerre táncra lendültek, és a zene magyarázta az értelmet, az értelem a zenét. Nemcsak friss, közvetlen és népies, hanem elmés, játszi és dévaj is, különös és különösködő, néha bohó, sőt bohócos is, egy nemesen fáradt öreg mester, minden barokk bájával. 15 000 szót olvastak össze munkáiban a türelmes tanárok, holott egy gyári munkás egész élete során beéri 800-900 szóval, – de biztosra veszem, hogyha szavainak nemcsak számát tekintenék, hanem alkalmazásukat, árnyalatukat, színezetüket és hangulatukat is, a maguk helyén, akkor ez a szám legalább a háromszorosára rúgna. „Tavaszifecskék, dalkedvesi! Jertek el isten kőműve- si! Rakjatok ott egy fecskefalat: Megpihen a költő az alatt. ” Hallottatok-e ennél andalítóbb zenét?

Bővebben...
 

Märle Tamás: NE BÁNTSD A MAGYART!

E-mail Nyomtatás

Miközben milliók és milliók kelnek útra, hogy új hazát foglaljanak maguknak, Brüsszel pedig ebben a helyzetben azon vitatkozik, hogy hány sebességes legyen Európa, addig az európai liberális média – élen az Indexszel – azzal foglalkozik, hogy valóban kegyetlenkednek-e a magyar rendőrök a bevándorlókkal. Az internetes hírportál munkatársai lementek forgatni a magyar–szerb határra, aztán közzétettek egy öt perces anyagot, amelyben kizárólag kikockázott arcú migránsok beszélnek gumibotos verésről, telefonjaik összetöréséről, kutyaharapásokról, fojtogatásokról. Bizonyíték sehol, ahogy a másik oldalt sem hallgatták meg.

Bővebben...
 

Csurka István: A nép, a hatalom és a szabadság

E-mail Nyomtatás

A márciusi ifjak pesti forradalmára olyan időben emlékezik meg most a nemzet, amikor csak három hét és néhány nap választja el egy sorsfordító döntéstől. Az április 11-i választáson már az első fordulóban nemcsak az dől el, hogy ki lesz az új miniszterelnök, hanem az is, hogy hatalomra kerülhet-e a magyar nép a hazájában. Ezzel szemben a jelenleg még kormányon lévő MSZP–SZDSZ elit, a gyarmatosító burzsoázia csak kormányváltásra akarja korlátozni a választásokon szerezhető meghatalmazást. A hatalom és a kormányzás között óriási különbség feszül. A kormányzás a mai liberális értelmezés szerint a választók többségének akaratából megszerzett, s az Országgyűlés által ellenőrzött végrehajtói hatalmat jelenti, azaz tulajdonképpen csak egy technikát, amellyel az ország ügyeit viszi a kormány és így valósítja meg a választóknak előadott programját. A választóknak előadott programot a modern társadalomban a médiumok közvetítik a választóknak, s a pártok olyan hatékonysággal tudják meggyőzni a választókat, amilyen befolyásuk van a médiumokra és amennyi pénzzel fel tudják tölteni a kampányukat.

Bővebben...
 

Majtényit államfőnek?

E-mail Nyomtatás

Na attól mentsen meg bennünket az Isten!

Eddig úgy képzeltem, hogy a hazaárulás, ami a szerintem létező legnagyobb bűn, ez a minősített gazemberség is alapos felkészülést, munkát, fegyelmezettséget feltételez, sőt intellektuális teljesítmény, tehát, hogy a hazaárulás bűnébe esésnek is van valamiféle kultúrája. Mert olyan ugyan van, hogy a valamikor volt közéleti szerepébe beleszeretett ember mindenfelé elmondott beszédeit tárolja otthon a számítógépén, de már olyan nincsen, hogy amikor őt köztársasági elnökjelöltnek javasolják, akkor elővegye a csontig lerágott, Soros által fizetett tüntetéseken elmekegett egyébként hazug, hazaárulással felérő szövegeit, és a parlamentben elő is adja a megjelent közjogi méltóságok, a népet képviselő országgyűlési képviselők és a széles sajtónyilvánosság előtt.

Bővebben...
 

Csorja Gergely: A jövő nagy kockázata

E-mail Nyomtatás

Nigériában az ENSZ előrejelzése szerint 2100-ban, azaz 83 év múlva 750 millióan élnek. Addigra Európában alig 400 millió ember él majd. A világ legnagyobb emberkibocsátói, India, Nigéria, Pakisztán, Kongó, Etiópia és Tanzánia az elkövetkező évtizedekben milliárdnyi emberrel szaporítják a föld lakosságát. Az ember egyelőre rejtélyes, kollektív születésszabályozó programja – más fajoktól eltérően – nem a bőség idején növeli a születések számát, hanem éppen ellenkezőleg. A jóléti társadalmakban egyre kevesebb, míg a világ legszegényebb részein egyre több gyerek születik.

Bővebben...
 

Március idusa elé

E-mail Nyomtatás

Hagyomány lett abból, hogy Csurka István korábban írt politikai elemzései, közéleti írásai a Magyar Fórum második oldalán hétről hétre megjelennek. Az ő üzeneteinek hatása első megjelenésekor sem csupán egy hétig, a következő szám megjelenéséig tartott, azt azonban rajtunk kívül kevesen gondolták, hogy a legtöbb megállapítása évtizedek múltán sem veszít erejéből. Ha valaki látni és érteni akarja, hogy mi történt a magyar politikában, ezt a fórumot semmiképpen sem nélkülözheti. Ha mégis, esélytelen marad mind az igazság mind a lényeg megragadását illetően.

Bővebben...
 

Orbán Viktor: Ostrom alatt állunk, a migrációs áradat nem ért véget

E-mail Nyomtatás

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Szülők és Családtagok!

Azért jöttünk ma össze, hogy együtt legyünk tanúi annak, hogy 462 honfitársunk leteszi az esküt. Leteszi az esküt, amelyben vállalja, hogy Magyarországot, a magyar családokat, ha kell, életük kockáztatásával is megvédik. A hazát, az otthonainkat, az asszonyainkat, a gyerekeinket, a szüleinket megvédeni sok évszázados erkölcsi parancs. Ez a parancs adja a mostani pillanat  komolyságát és emelkedettségét. Önök a mai napon nem egy álláshoz jutnak, nem egy hivatalt foglalnak el, és nem egyszerűen munkába lépnek, a mai napon Önök hazánk és a magyar emberek szolgálatába állnak, és ezzel hivatást teljesítenek. Önök, tisztelt Eskütevők, büszkék lehetnek erre. Kérem Önöket, legyenek is büszkék, mert az Önök munkája és helytállása Európa és Magyarország békés jövőjének alapvető feltétele. Legyenek büszkék arra is, hogy a mai napon egy kipróbált és a legnehezebb körülmények között is helytálló közösséghez csatlakozhatnak, a modern kor végvári vitézeihez: a magyar egyenruhások közösségéhez, rendőrökhöz, határőrökhöz, katonákhoz, akiknek köszönhetően mi, magyarok ma békében és biztonságban élhetünk.

Bővebben...
 

Csurka István: A sajtó hatalmában

E-mail Nyomtatás

Érzékeljük: dörömböl az ajtón a liberális sajtó, hogy kivegye a hatalmat a választottak kezéből. Valakik a háttérben már szerkesztőségeken és szerkesztőkön helyeznek el nagy politikai téteket. Ha nem akarunk a Népszabadság rossz arcú főszerkesztő-helyetteseinek, a kereskedelmi televíziók nyegléinek uralma alá kerülni, akkor most kell lépnünk, most kell rendet vágnunk.

Bővebben...
 

MOSLÉK

E-mail Nyomtatás

Nézem az ATV-ben Czeglédit, a politikai elemzőt, aki mostanában magánzó (a Republikonnál kitelt az ideje), azt mondja, milyen jó, hogy csak négyévente vannak választások, így az ellenzéki pártok csupán négyévente csinálnak hülyét magukból az összefogás mantrázásával. Példaként hozza, hogy ha a botkás mákos gubát és a vonás paprikás krumplikását összekeverik, majd nyakon öntik gyurcsányos-paradicsomos lével, az nem más, mint MOSLÉK.

Bővebben...
 

Apa kezdődik

E-mail Nyomtatás

Rasszista a Fegyőr (Fekete-Győr András) és népszerűsködő populista. Szigetvári szerint ezenkívül gyáva, továbbá hazug, nem mer elmagyarázni bonyolult dolgokat, könnyű műfajú könnyen kommunikálható egyszerű jelszavakból áll mondandója. Semmi megújulás nem várható egy olyantól, aki a rasszizmus bűnében meghenteregve, mint fiatal dúsgazdag, elitellenesnek hazudja magát.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség