Hírek

Kik kampányolnak az olimpia ellen?

E-mail Nyomtatás

Akik igent mondanak válogatás nélkül a közel-keleti és afrikai bevándorlókra, de nemet mondanak határon túli honfitársainkra. Akik mindent lélegeztetőgépekben számolnak, de valójában kórházi napidíjjal és vizitdíjjal akarták fejleszteni az egészségügyet.

Bővebben...
 

Egy aljas terv szolgálatában

E-mail Nyomtatás

Hiába, hogy Ságvárinak a kommunista mozgalomban 32 neve volt, letartóztatásakor a nyomozók pontosan tudták, hogy a Spitzer az igazi. Most a 2010 óta zsinórban szervezett megmozdulások futhatnak bármilyen néven is, tudjuk, mindegyik mögött Soros és az SZDSZ chartá(r)sai bújnak meg. Az köztudott, hogy a liberális alapvetően hajthatatlan, önképe szerint tévedhetetlen és mindent jobban tud. Ez a hamis tudat torzítja-e el vonásait, vagy így született, már megállapíthatatlan. Egy biztos: annyi csúnya, rossz belsejű embert ritkán látni, mint amikor ezek derékig beásva megjelennek a csatornák képernyőjén. A gátlástalan és arrogáns viselkedés, az idegen-imádat mellett a nép utálata és lenézése a politikusaikra, újságíróikra egyaránt jellemző. Ezek azok a tulajdonságok, amikről szél ellenében, falon keresztül is felismerhető a mai liberális.

Egy aljas terv szolgálatában

A Soros- és egyéb idegen pénzen szervezkedők, függetlenül a kormányzás minőségétől, az elért eredményektől már a választások másnapjától folyamatos nyomás alatt tartották a kormányt, mert külföldi kampánytanácsadóik és pszichológusaik szerint nyomás alatt könnyebben követhet el hibákat. A rengeteg pénz és még Goodfriend úr fizikai valójának bevetése sem szavatolta a kormánybuktatás lehetőségét, viszont annak a célnak, hogy egy bizonyos körben felizzított elégedetlenséget a sajtójuk által felszínen tartsanak, megfelelt. Ennek az aljas tervnek a jegyében 2010-től számtalan, ún. „civil mozgalom” ütötte föl a fejét, majd ugyanilyen gyorsasággal eltűnt a süllyesztőben.

Bővebben...
 

Csorja Gergely : Orbán új európai politikát vázolt fel

E-mail Nyomtatás

Orbán Viktor a Lámfalussy-konferencián tartott beszédében meglehetősen széles képet mutatott a világpolitikából. Ezen belül Magyarország és Európa közép- és hosszú távú stratégiai problémáit feszegette. Beszélt a Nyugat paradigmaváltásáról, az unió működésének újragondolásáról, a Kelet és a Nyugat viszonyáról, illetve az újonnan létrejövő több erőközpontra épülő világban a sikeres európai politika esélyeiről.

Bővebben...
 

Csurka István: Túl a virágkorokon

E-mail Nyomtatás

Ilyenkor akármekkora az erőkülönbség, akármekkora a fenyegetés, csak egy válasz jó: azt kell mondani, amit gondolunk. Nem szabad megengednünk, hogy ránk törjön a tudathasadás, azt kell mondani, ami a meggyőződésünk. Ha az, amit provokálnak, hát akkor az. Na és? Én így gondolom. Ez a szabad emberhez méltó válasz, és ez felszabadít.

Mindenekelőtt néhány alapkérdés, tétel, alapelv leszögezése szükséges. Ezek közül is kiemelkedik: ha valaki nem liberális, az még nem bűnös. A liberalizmus nem az emberi társadalom legfejlettebb állapota, az evolúció koronája, hanem csak a nyugati társadalom jelenlegi formációja, amely más, nem nyugati társadalmakra nem terjeszthető ki, és Nyugaton is túl van a virágkorán. Akinek az a meggyőződése, esetleg hite, hogy a saját fajtája jobb tulajdonságokkal, magasabb rendűekkel és az egész emberiségre nézve is hasznosabb jellemvonásokkal, eredményekkel rendelkezik, mint a másik nép, a másik fajta, az lehet, hogy téved, de ha nem árt senkinek, nem lehet rasszista minősítéssel kiszorítani, elítélni. Taníthat iskolában, egyetemen, prédikálhat a templomban. Ez politikai uralom kérdése. A nacionalizmus nagy élményén minden népnek át kell esnie, s azon nemzetek nacionalizmusa, amelyeket idegen imperializmusok elfojtottak, később is feltörhetnek, loboghatnak. Ez nem bűn, hanem úgyszólván természeti jelenség.

Bővebben...
 

Arcélek a Momentum nevű izéből

E-mail Nyomtatás

Nem gondoljuk, hogy nehéz a döntés: már rátekintéses alapon sem. Az olimpia ellen fenekedő fickócska, kis modulációval Concitaként is eladható lenne. A mögötte álló bagázs, hát hogy is mondjuk: szóval azt üzenjük, azt nézzük, kik támogatják a 2024-es rendezvényt. A mű forrása a 888-on található. Idehozzuk Önök elé, hogy lássák, az apa, Mécs Imre, a fiú, Mécs János s a mű, mely ékes bizonyítékul szolgál.

Bővebben...
 

Csorja Gergely: Putyin Magyar Fórumot olvas

E-mail Nyomtatás

Vagy csak annyira nyilvánvaló a két héttel ezelőtti számunkban megjelent következtetés, hogy Putyin sem hagyhatta ki megemlítését – esetleg úgy is, hogy az újság nem került a kezébe. Két hete azt írtuk, hogy az orosz diplomaták kitiltása az Egyesült Államokból elsősorban Trump legitimitását hivatott kétségbe vonni. És ezen az alapon próbálják majd megszervezni a zavargásokat, esetleg forradalomszerűséget Trump hivatalba iktatása után. Az MTI tudósítása szerint Putyin kedden a következőket mondta: az Egyesült Államok távozó kormánya alá akarja aknázni Donald Trump megválasztott amerikai elnök legitimitását, azok pedig, akik hamis kompromittáló anyagot rendeltek meg ellene, „rosszabbak a prostituáltaknál”.

Bővebben...
 

Csurka István: A manipuláció

E-mail Nyomtatás

Az őszödi beszéd óta eltelt idő, a megindult folyamatok, a lezajlott események elemzése, valamint a kormányzó hatalom és a társadalom viszonyának kutatása magától értetődően óriási méretű és szerteágazó. Mi lesz mindebből, ki kezdte, miért csinálja, egyáltalán irányítja-e valaki, valami, hol a vége, mi a vége? A gondolkodás ezeken a hasábokon is folyt és folyik, úgyszólván másról sem volt itt szó. Most eljutottam, s talán közösen is eljutottunk az olvasókkal és a kíváncsi és nem belenyugvó, önfeladó magyarokkal együtt az ellenállás szükségszerűségének és mással már nem helyettesíthetőségének gondolatáig. Ez eredmény és talán válasz is a történtekre, mégis a dolgokban és a válaszokban, az elemzésben némi bizonytalanság hullámzik. Elégedetlenek vagyunk az ok-okozati összefüggések egyértelmű bemutatásával.

Bővebben...
 

ORBÁN SIKERÉNEK TITKA

E-mail Nyomtatás

Európában rengetegen gondolják úgy, hogy egy nemzet problémáját csak úgy lehet megoldani, ha annak erőskezű vezetője kilép a jelenlegi szabályrendszerből.

22 ország összesen több mint 16 ezer állampolgára válaszolt arra a kérdésre, hogy szükségük van-e egy olyan vezetőre, aki hajlandó szakítani a régi szabályokkal, hogy rendbe tegye országa helyzetét.

Franciaország 80%-a vágyik egy erőskezű államfőre.

 

Cz.

 

Szentendrei választás

E-mail Nyomtatás

Jobbik vezetőjének hazudozása káoszosra sikerült, mikor kiderült a bukta, azt mondta ő nem is akart összefogni a balliberálisokkal, egyszerűen nem volt képes jelöltet állítani!

A nagy lehetőség kapujában az egységes ellenzék oszlopa, a 21. századi Jobbik-elnöke. Mögötte a teljes eszdéeszes gerontokrácia. Amikor a technikai népfrontot Vona mentora Heller filozófusnő meghirdette, maga sem gondolta, hogy a Szentendrei választás mint a 2018-ra álmodott összefogás dobbantója, teljes bukásukat hozza. Pedig nem tették magasra a lécet. Szentendre egyetlen választási körzetét szemelték ki. Ágnes úgy képzelte, hogy a szépség és az ész eszményi párosa, Heller+Vona valami nagyszerű eredményt produkál. Ágnes a szépségét, Vona meg az eszét dobta be a közös vállalkozásba, melynek erkölcsi alapkövét a borzalmas tagság, a debreceni jobbikosok szombati tüntetése a sarkából dűtötte ki. A demonstrálók – valamennyien a Jobbikból korábban kizárt, vagy kilépett párttagok, egykori alapszervezeti vezetők – a Nagytemplom előtti Kossuth-szobortól transzparensekkel vonultak a Jobbik helyi irodájához.

Bővebben...
 

MEGJELENT A HAVI MAGYAR FÓRUM JANUÁRI SZÁMA

E-mail Nyomtatás

A tartalomból:

Szent László-év

P. Reisz Pál, a sümegi ferences kolostor házfőnöke Szent László Jézus Krisztus hős lovagja

Szent László Magyarország és főként Erdély patrónusa. Hite és jelleme által a magyar hagyomány a magyar háromkirályok között tartja számon, mert Istvánnal és Imrével együtt a kereszténység csillagát követve ők vezették el a magyar népet Krisztushoz. Jellemében a harcos nomád férfieszmény és az európai lovagideál ötvöződött, ezért a szentek egy másik csoportjával, a harcban segítő szentekkel is (Mihály arkangyal, György, Jakab stb.) országpatrónus lett. Különösképp tisztelik égi patrónusukként a katonák, a határőrök, a vámosok, bírák, gombkötők, mészárosok. Ünnepe – ereklyéinek kiemelésének napja –, június 27-én van. Szent László király! Könyörögj érettünk!

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség