Hírek

Orbán kikezdte az 1945 utáni politikai rendszer megszokott kereteit

E-mail Nyomtatás

Jól tette, mert ennek a rendszernek a magyarság a kárvallottja lett, haszonélvezői pedig kizárólag Sorosékhoz voltak köthetők. A korábbi haszonélvezőkhöz és a tocsikolásban kiteljesedő pártállami privatizátorokhoz és külföldi támogatóikhoz alázatos kérést intézni, lássuk be, kontraproduktív cselekedet lett volna Orbán részéről. A 2010-ben, majd 2014-ben is 2/3-dal megválasztott nemzeti kormány feje nem is választotta ezt a megoldást, mert a magyar nép sem akart kompromisszumot kötni, nem azért adta a jelentős, Európában példa nélküli felhatalmazást a nemzeti kormánynak, hogy az a rabló liberális hatalommal kiegyezzen, sőt azt kívánta, kívánja, hogy a rablott holmit vegyék vissza tőlük. A magyar nép elszámolást követel mind a mai napig, noha sejti, hogy annak végrehajtása ellen a nemzetközi erők mindent bevetnének.

Elszámolás nélkül pedig bajos a kiegyezés.

Bővebben...
 

Puccsisták

E-mail Nyomtatás

Az MSZP év végi közleményében az áll, hogy az MSZP vezetése és elnöke, Molnár Gyula, támogatja Botka Lászlót abban, hogy ő legyen 2018-ban a demokratikus ellenzék miniszterelnök-jelöltje, mert az ő személye a garancia az egyetlen valódi sikerhez: a Fidesz legyőzéséhez. Botka László, az MSZP szegedi polgármestere bejelentette: vállalja a miniszterelnök-jelöltséget. A DK visszavakkantotta: Botka László jelölése szemben áll az eddigi szocialista javaslattal, hiszen nem előválasztással történt a kiválasztása.

Bővebben...
 

Iskola, motiváció, tandíj

E-mail Nyomtatás

A Magyar Fórum 2016. december 15-i számában jelent meg Csorja Gergely Nehézségek az oktatásban című publicisztikája. Barátom, mint volt iskolás és egyetemi hallgató, valamint jelenleg mint édesapa lát bele az iskolai élet mindennapjaiba, ezért mint tanár szeretném teljessé tenni a képet, továbbá eszközölni néhány ellenvetést, illetve kiegészítést. Nem egy esetben olyan igazságokat olvashattunk az említett cikkben, amelyek „furcsamód” nem hangzottak el a „pedagógus” tüntetéseken. Ezek közé tartozik, hogy számos esetben a tanterv és a tanárok nem veszik figyelembe a gyerekek életkori sajátosságait, akár egyetemi szintű anyagok is elhangzanak egy-egy órán. Szomorú tapasztalatom, hogy a diákok igen jelentős része ki nem állhatja a magyar irodalmat és nyelvtant, pedig nem ezt kellene a legjobban megszerettetnünk velük? A gyerekek még ly-nal írják a muszáj-t, de már olyan definíciókat tanulnak, amelyek tudása bőven elegendő lenne az egyetemen, és olyan verseket elemeznek, amelyeket még meg sem értettek. Szintén jogosan említette meg Csorja Gergely, hogy a különböző tantárgyak szinte egyáltalán nincsenek összehangolva, a legtöbb tanuló nem is tudná egy korba helyezni József Attilát és Horthy Miklóst. Ezt nehezíti, hogy gyakorta óriási tananyagot kell elsajátítaniuk a gyerekeknek, ami ráadásul többször már nem is kerül elő, így aztán még nehezebb magukban összeilleszteni a különböző ismereteket.

Bővebben...
 

Megjelent a Havi Magyar Fórum decemberi száma!

E-mail Nyomtatás

A tartalomból:

Márai: Mennyből az angyal

Csurka István: Vasárnapi jegyzetek - Advent, Búgócsiga, Reformkommunisták, Ziccerszerep, Aláírtuk, Árukapcsolás, A véres karácsony üzenete, Tiborcok panasza

Az advent a legátélhetőbb keresztény misztikum. Talán éppen azért, mert alig több, mint egy égbe vetített hétköznapian emberi élet. Minden család lényegi története adventtal, azaz a kisded eljövetelére való várakozással kezdődik. Éppen ebben a várakozásban teljesedik az addigi szerelmespár, hitvespár családdá. Meghallani a már eltéveszthetetlen jeleket és felkészülni a fogadására. Az advent is ilyen befelé figyelés, az emberi közösség nagy megcsendesedése, milliók halkabban vett lélegzetvétele, befelé bámulása ködös, szürke, téli tájba, jelkiolvasás a hosszú éjszakák fagyreccsenéseiből, távoli fölsóhajok. Advent az emberiség legenyhébb, megbocsátó mosolya. Az advent a nagy csendesség. Mintha a kezét domború hasán nyugtató, az egész világra rámosolygó Máriára révedne vissza az ember az adventi kisded-várásban. Ugyanakkor advent a legszegényszagúbb ünnepre készülődése is a keresztény világnak, mert végpontján, a megérkezés jászolba történik. Jászolba, vagyis a legszegényebb környezetbe. Szegény ember szívéhez azért állt közel az advent már régtől fogva, mert bizton remélhette, hogy ha bendőjét igazából teletömni nem fogja is, majd a megjövetel estéjén szegénységét a sorsazonosság valamiképpen megdicsőíti. Háromkirályok fognak tisztelegni a jászolba-született előtt s ezzel mintegy fejet hajtanak a szegénység egyeteme előtt.

Bővebben...
 

VAKMERŐ

E-mail Nyomtatás

Így jellemzik némely lapok Trumpot, mert nem félt megnevezni leendő külügyminiszterét, aki nem más, mint az amerikai Exxon elnök-vezérigazgatója, a hatvannégy éves texasi Rex Tillerson (képen). A megválasztott amerikai elnök meggyőződése, hogy Tillerson segít megváltoztatni a téves külpolitikai elvek és lépések nyomán kialakult helyzetet, amely az utóbbi időkben gyengítette Amerika biztonságát és a világban elfoglalt helyét.

Bővebben...
 

Märle Tamás: Nagy siker, óriási felelősség

E-mail Nyomtatás

Éljünk a Kárpát-medence bármely pontján, magyar megmaradás csak összefogással képzelhető el. Hatványozottan igaz ez határon túl, örömteli, hogy a kárpátaljai politikum után az erdélyi is erre jutott. Az összefogás pedig meghozta gyümölcsét, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Magyar Polgári Párt közös listája a vártnál jobb, 6,3%-os eredménnyel lépte át a román parlament küszöbét. Az erdélyi magyarságnak ezáltal pontosan olyan mértékű lesz a képviselete, mint etnikai aránya Romániában, ami az elmúlt választásokhoz viszonyítva igenis sikerként könyvelhető el, ugyanis félő volt a rossz szereplés. Márpedig nincs is annál könnyebb, mint végleg lesöpörni az asztalról azt a kisebbséget, amelynek még tisztességes parlamenti képviselete sincsen.

Bővebben...
 

Csurka István: A JOBBIK EGY SZALMAZSÁK, AMIT A SAJTÓ TÖM MEG SZALMÁVAL, TÖREKKEL, SZÁRAZ GANÉVAL

E-mail Nyomtatás

Minden idők legpiszkosabb, gátlástalan, hazug, erőszakos és természetesen csalásokkal tarkított választása következik. Az idegen érdekeket maradéktalanul kiszolgáló garnitúra lelepleződött. A nyolc éve uralmon lévő MSZP–SZDSZ-kormányzás gyakorlatilag összeomlott. A liberálbolsi vezetők fele kihallgatásokra jár, gyanúsított vagy előzetesben várja sorsát és megpróbálja biztonságos helyre menekíteni összerablott vagyonát. Tiszta választás esetén semmi esélye sincs a nemzeti-polgári oldal, a Fidesz kétharmados győzelmét megakadályozni. Ezért folyamodik a piszkos trükkök eszközéhez, a csalásokhoz és a más pártok mögé bújás bevált bolsevista módszeréhez. A bolsevista felsőbb utasításra gátlás nélkül beépül, bázist épít ki, rákos burjánzást indít el és átveszi a hatalmat az eredetileg egészen más céllal és eszmékkel indult szervezetben. Végszükségben felfedezik magukban a hazafit, a baloldalit, a nyugdíjasok istápolóját, a keresztényt és a magyart. Mindent, amit eddig üldöztek, most nagyon vállalják. Néhány perc és kihirdetik, ők számolták fel a BKV-bűnözést.

Bővebben...
 

Csorja Gergely: Nehézségek az oktatásban

E-mail Nyomtatás

Az ún. Pisa-jelentés eredménye, hogy a magyar iskolások rosszabbul alkalmazzák tudásukat, rosszabb a szövegértésük, mint az európai átlagnak. A haldokló balliberális oldal kormányellenes propagandát akart csinálni a jelentésből. Ezt az évtizedek óta ismert tényt, hogy a magyar oktatási rendszer nem ad használható tudást, nehéz a 6 éve hatalmon lévő kormány nyakába varrni. De tény: nagy a baj. Több szakember véleményét összesítve pontokba szedtük a hanyatlás okait.

Bővebben...
 

MEGJELENT a MAGYAR FÓRUM XXVIII. évfolyamának 50. száma!

E-mail Nyomtatás

A tartalomból:

Vakmerő

Így jellemzik némely lapok Trumpot, mert nem félt megnevezni leendő külügyminiszterét, aki nem más, mint az amerikai Exxon elnök-vezérigazgatója, a hatvannégy éves texasi Rex Tillerson. A megválasztott amerikai elnök meggyőződése, hogy Tillerson segít megváltoztatni a téves külpolitikai elvek és lépések nyomán kialakult helyzetet, amely az utóbbi időkben gyengítette Amerika biztonságát és a világban elfoglalt helyét. A cég, amelyet évtizede vezet, az Exxon Mobil olaj- és gázcég, a Standard Oil leszármazottja, egyike a világ hat energiaóriásának, köztük is a legnagyobb.1999. november 30-án alakult az Exxon és a Mobil egyesülésével. A jövendő külügyminiszter nagy előnye, hogy sok nagy játékost ismer, és jól ismeri őket. Hatalmas üzleteket üt nyélbe Oroszországban, Rex igazi világklasszis – mondta a Fox Newsnak Trump.

A kép nagyításához kattintson IDE!

Bővebben...
 

Csorja Gergely: Érdektelen ellenzék

E-mail Nyomtatás

Az ellenzék megnyilvánulásai érdektelen pótcselekvések. A szocialisták, a DK ma már képtelen a figyelmet a legkisebb ideig lekötő cselekvésre, az LMP-ről azt sem tudhatjuk biztosan, hogy létezik-e, a Jobbik metamorfózisa végén pedig egy homoerotikus rémálom, egy bosszúvágyból pénzelt jobbközépszerű párttorzó látszik kigubózni. Kívülről úgy tűnik, az ellenzék politikusai belenyugodtak, hogy az elkövetkező évtizedben ők már nem kormányoznak, sőt bizonyos megkönnyebbüléssel dőlnek hátra, hogy szerencsére van, aki képes kormányozni.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség