Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. május 27, hétfő, Hella napja van. Holnap Emil és Csanád napja lesz.

Hírek

Külföldit nem látni, a magyar vendég kevés

E-mail Nyomtatás

Üresedő strandok a Velencei-tónál
Fél évszázada a Velencei-tó még egy túlnyomó részben náddal borított vízfelület volt. Az elmocsarasodó mederben még a nyílt vízfoltok alját is vastag iszapréteg borította, a tó egész területén buján tenyészett a békalencse, a hínár, valamint a különféle moszatok és algák. Amikor a 60-as évek közepén egy gyermektábor lakójaként két hétig nyaraltam Gárdonyban, a strand csupán egy néhányszor tíz méteres szabad vízfelület volt a nádasok között, a már akkor is üdülőterületként számon tartott Velencei-tó pedig nyaralóhely helyett inkább ingoványra emlékeztetett.
Bővebben...
 

Újabb település ellen indult csődeljárás

E-mail Nyomtatás

Az  áprilisban távozott Benkő Ferenc polgármester ellen az önkormányzat sérelmére elkövetett csalás és sikkasztás miatt nyomoz a rendőrség. A gyanú szerint nem létező határozatok alapján juttatott 35 millió forintos kölcsönhöz két céget. Neszmélyben új polgármestert választottak, de az önkormányzat továbbra is fizetésképtelen. Sőt, már több 10 millió forintos közüzemi tartozást is felhalmozott.
Bővebben...
 

Lassan nem lesz Európa sem

E-mail Nyomtatás

Dr. Bíró Zoltán irodalomtörténész
- Már az első lakiteleki találkozó évfordulójára rendezett ünnepségen Fekete Gyula, Csurka István, és ön is azt állította, hogy roszszabb a helyzet Magyarországon, mint volt 20 évvel ezelőtt..
- Igen, ezt mindannyian tudjuk. Ez az általános vélemény. Rosszabb a helyzetünk, mert akkor 1987-ben volt remény. Erős akarattal megindultunk, a siker eleinte még �89-ben is biztosnak látszott, annak ellenére, hogy nemtelen támadások értek bennünket, és aztán �90-től megváltozott sok minden, egyre veszélyesebbé vált a helyzet.
Bővebben...
 

Rakétákat telepít Moszkva Dél-Oszétiába

E-mail Nyomtatás

SS-21-es típusú hadászati rakétákat telepítenek az oroszok Dél-Oszétiába - közölte a New York Times amerikai lap. A hordozók hatótávolsága akkora, hogy könnyedén elérhetik a grúz fővárost is.
Bővebben...
 

Béketárgyalásokat kezdenek az oroszok Grúziával

E-mail Nyomtatás

Dmitrij Medvegyev orosz elnök kedden beleegyezését adta egy hat pontból álló béketárgyalási alaphoz Grúziával. Az irányelvekről a Moszkvában tartózkodó Nicolas Sarkozy francia elnökkel (az Európai Unió soros elnöki tisztét betöltő Franciaország vezetőjével) tárgyalt az orosz vezető.
Bővebben...
 

Ha én elhatározom, akkor végigmegyek

E-mail Nyomtatás

Beszélgetés Széles Gáborral.

– Elnök úr, ebben a szobában fogadta annak idején Nyikolaj Rizskovot, a Szovjetunió majdnem utolsó miniszterelnökét?
 – Nem, akkor még a Műszertechnikának nem itt volt a központja, hanem Kőbányán, a Szállás utcában. A Szállás utcai Műszertechnika központot, ami korábban egy leromlott építőipari vállalat volt, sikerült megvennünk ’85 táján az államtól. Nagy dolog volt, hogy egyáltalán tudtunk venni egy épületet, egy olyat, ahol 200-300 embernek megfelelő körülményeket biztosítottunk.
Bővebben...
 

Az Európai Unió megbüntetheti Magyarországot

E-mail Nyomtatás

A jó gyümölcstermés ellenére is terményeik eladásával küszködnek a gazdák. Magyarországon kevés az értékesítő szövetkezet, a termelők többsége maga keres lehetőséget a gyümölcs eladására, ami kiszolgáltatott helyzetet eredményez. A gazdák között mintha mégis elkezdődött volna az összefogás. A meggy és a dinnye után az alma borulhat az utcára, ha nem jutnak megegyezésre a nagy felvásárlókkal. Budai Gyulát, a Magyar Gazdakörök Országos Szövetségének (MAGOSZ) igazgatóját kérdeztük a kialakult helyzetről.
Bővebben...
 

Vadkapitalizmus

E-mail Nyomtatás

Beszélgetés Szűrös Mátyással
 Egy ország sorsa erejétől, teljesítményétől függ. A neoliberálisok rendkívüli módon összekuszálták a helyzetet. Itt most nemcsak arról van szó, hogy nehéz a gazdasági helyzet, hanem nemzetietlen politika folyik, nemcsak külpolitikailag, hanem a belpolitikában is. Sok tekintetben emberidegen politika. Most a népszavazás után talán a nép számára is világos, hogy amilyen egy országnak a kormánya, amilyenek a miniszterek, a miniszterelnök, olyan az ország helyzete. Vagyis népiesen szólva: fejétől bűzlik a hal.
Bővebben...
 

Tíz százalékkal emelkedhet a fővárosi parkolódíj

E-mail Nyomtatás

Tíz százalékkal nőhet a parkolódíj Budapesten. Ezzel együtt azoknak a zónáknak a területe is növekszik majd, ahol parkolójegyet kell venni - értesült az egyik kereskedelmi televízió. Információik szerint január elsejétől kell mélyebben a zsebbe nyúlni. Januártól 10 százalékkal kell többet fizetni Budapesten a parkolásért az RTL Híradó információi szerint.
Bővebben...
 

Egy kislányt akartak hamis tanúzásra bírni Gaskó ellen

E-mail Nyomtatás

Egy 11 éves kislány hamis vallomása alapján ugyanazok keverték volna pedofil botrányba Gaskó Istvánt, akiknek megért volna másfél millió forintot az is, ha a Hír Televízió két riporterét leültetik. A sorozatos vasúti sztrájkokat szervező szakszervezet elnökét a számítógépére csempészett fotókkal akarták lejáratni. Helmeczy Lászlót közben kihallgatta az ügyészség, ám az ügyvéd tagadta ezt.

Baráth Miklós ezt még áprilisban mondta el a Hír Televízió kollégájának. Azt is elmesélte, hogy a Tóth Viktor által a hírTV riporterei és Gaskó István lejáratására szervezett négyfős banda egyik nyírbátori tagja azzal dicsekedett, hogy bárhonnan, bármikor fel tud tenni pedofil képeket bármilyen számítógépre.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség