Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. május 27, hétfő, Hella napja van. Holnap Emil és Csanád napja lesz.

Hírek

Az FTC PE a kamarához fordult Helmeczy ügyében

E-mail Nyomtatás

Bejelentetést tett az FTC Pártolói Egyesület az Ügyvédi Kamaránál dr. Helmeczy László, az MLSZ jogi alelnöke ügyében, mint közleményükben írják, a magyar futball hírnevének védelme érdekében. Az egyesület a hírTV által nyilvánosságra hozott hangszalagokon, valamint Helmeczy saját felvételein hallható dolgok miatt úgy érzi, az MLSZ jogi alelnökének viselkedése nem méltó egy jogállam ügyvédjéhez. A dr. Helmeczy László által, a „haverikutya-gate”-tel kapcsolatban elmondottak és a napvilágra került hangfelvételek alapján az FTC Pártolói Egyesület úgy érzi, szükség van erre a lépésre, így írásos bejelentést tett a Budapesti Ügyvédi Kamara Fegyelmi Bizottságánál.
Bővebben...
 

Koncepciót kell váltani

E-mail Nyomtatás

Az egykori Csehszlovákia, később Szlovákia ma-gyarságának régi vezetőjét, úgy is mondhatnám, veteránját, Duray Miklóst kérdezzük:
- Kedves Miklós, milyen volt a Magyar Koalíció Pártjának dunaszerdahelyi ünnepsége?
- Méltóságteljes és tartalmas. Méltóságteljes volt, mert jól megrendeztük. És a tartalmát az adta, hogy felfigyelt rá az egész európai néppárti közvélemény, tehát a keresztény konzervatív európai pártok mind figyelemmel voltak irántunk. Angela Merkeltől az európai parlament elnökéig.
- Kik voltak jelen a találkozón?
Bővebben...
 

Könyv ajánló

E-mail Nyomtatás
 

A PDSZ felháborodott, hogy kihagyták az egyeztetésből

E-mail Nyomtatás


Eltérően ítélik meg pedagógus szakszervezetek az ágazati egyeztetés folyamatát: a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint az egyeztetésbe csak a reprezentatívnak minősülő érdekvédő szervezeteket kell bevonni, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) viszont az Alkotmánybírósághoz fordult a taglétszámból meghatározott reprezentativitás kiszámításának vélt alkotmányellenessége miatt, s azt hangoztatja: a rendszerváltás óta még soha nem vonták kétségbe, hogy a a PDSZ-nek helye van az érdekegyeztetés folyamatában.

Bővebben...
 

Nem adjuk fel!

E-mail Nyomtatás

Interjú dr. Mánya Kristóf gyermekgyógyász osztályvezető főorvossal, aki a kórházvédők szóvivője
- Főorvos úr, mi a helyzet Egerben, van szabadságharc, vagy nincs már?
- A július 1-jei tüntetésen, a Dobó téren fontos állomásához érkezett az a kórházvédő folyamat, ami jelentőségét tekintve messze túlmutat Eger határain. Arról van szó, hogy a magyar egészségügyi dolgozónak, a magyar munkavállalónak, a globalista vállalkozásoknak kiszolgáltatott embernek van-e esélye még a törvényes munkaszerződés kötésére, van-e esélye, hogy ne rabszolgaként foglalkoztassák, van-e esélye egy városnak arra, hogy az adóforintjaiból fönntartott kórházat magának megtartsa.
Bővebben...
 

Csábító ajánlatok a tassi gazdáknak

E-mail Nyomtatás


Nyugat-Európában, az unió régi tagállamaiban, a termőföldet olyan védelmet igénylő nemzeti kincsnek tekintik, amelynek különleges értéke van. Bár elvben például Németországban, Angliában vagy Dániában is lehetséges a külföldiek földvásárlása, ehhez olyan feltételeket támasztanak, melyek egy idegen számára gyakorlatilag teljesíthetetlenek. Miközben világszerte nő az élelmiszerek iránti kereslet, és az energiaipar által, valamint üzemanyagforrásként felhasznált növények termesztése is egyre nagyobb területet igényel, tőlünk nyugatra meglehetősen drága a termőföld, amelynek ráadásul az adás-vétele is körülményes.

Bővebben...
 

Kérdés az Akadémia új elnökéhez

E-mail Nyomtatás

Mélyen tisztelt Pálinkás József! Mindenek- előtt elnéző megértését kérem, amiért az ön személye egyáltalán megidéztetik ebben a gyomorforgató, véres és gennyes történetben, amelyhez a világon semmi köze. Az ön neve valahogy úgy elkerülhetetlen esetünkben, mint Pilátus emlegetése a Credóban. Mivel ön az MTA új elnöke, kénytelen vagyok önhöz intézni a kérdésemet, amely egy régi-régi taguk személye kapcsán merült fel bennem.
Bővebben...
 

Üzenetek Voltegyszerből

E-mail Nyomtatás

Megjelent a Magyar Fórumban (XX. évf. 28. szám- 2008. július 10.)

Nem lévén érdekfeszítő események - gondoltam múlt héten pénteken és szombaton, amikor ennek az újságoldalnak a nyári tartalmát tervezgettem, s el is határoztam, hogy július - augusztusban néhány általános, bizonyos mértékig bölcseleti jellegű kérdést világítok meg. De hát ember tervez, Isten végez, szombaton délután beütött az első oldalunkon is jelentett pogromocska, majd rá a sajátságosan felvert médiazaj és aztán a nagyon árulkodó Gyurcsány-bejelentés. Nesze neked eseménytelenség! Itt van az új Õszöd, melegen. Mindazonáltal eredeti szándékomtól nem állok el, annál is inkább nem, mert öszszefügg a később tárgyalandó napi időszerűséggel.
Bővebben...
 

Ha kell, karhatalmi segítséggel is elbontanák a turulszobrot

E-mail Nyomtatás

Ha kell karhatalmi erővel is érvényt szerez a IX. kerület jegyzője a magyar bíróság törvényes döntésének, és elbontatja a XII. kerületben engedély nélkül állított turulszobrot - írja a Népszava. Oszvári István jegyző a lapnak azt mondta, hogy nem érdekli a jogi csűrés-csavarás, nem fut tiszteletköröket, nem bírságol, hanem végre fogja hajtani a bíróság jogerős ítéletét, miután megismerte az ügy dokumentumait. A szobrot 2005-ben emelték a világháborús áldozatok emlékművére. A kerület engedély nélkül építtette a szobrot, majd a bontásról szóló jogerős bírói döntés ellenére fennmaradási engedélyt kért és kapott az I. kerületi jegyzőtől. Ezután az első kerületi jegyzőt az ügyből kizárták, a bírósági határozat végrehajtásával a IX. kerületi jegyzőt, Oszvári Istvánt bízták meg.
 

Veszélyben a magyar trikolór Kárpátalján?

E-mail Nyomtatás

A Szvoboda ukrán nacionalista szervezet tiltakozása nyomán az ügyészség több kárpátaljai járásban telefonon, vagy levélben az iránt érdeklődött a települések önkormányzatainál, hogy vannak-e a középületeken idegen államok jelképei – számolt be az ungvári Igazi Kárpáti Igaz Szó című lap. Az ungvári járás önkormányzatainak vezetőit levélben kereste meg az ügyészség. A lap telefonon megkereste Tetyana Votykanics járási ügyészhelyettest, hogy mi alapján küldték ki az ominózus levelet. Tájékoztatása szerint a járási tanács képviselőinek beadványa nyomán.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség